YAEL NAIM – NIGHTSONGS

‘Some light you can only see inside darkness, some sound you can only hear inside silence’ is een zin die aan de binnenzijde staat van het hoesje van de nieuwe cd “Nightsongs” van de Israelisch-Franse zangeres en songschrijfster Yael Naim. Deze 42-jarige in Parijs geboren schoonheid is daarmee aan haar zesde studioplaat toe en dit zou wel eens als haar beste tot nu toe kunnen worden geklasseerd.

In 2001 lanceerde zij haar debuutalbum “In A Man’s Womb” dat in Los Angeles werd opgenomen.

Zoals wel vaker het geval was op haar vorige albums krijgen we op “Nightsongs” met “Miettes” en “Des Trous” ook twee liedjes in het Frans, terwijl de overige tien songs in de Engelse taal worden gebracht. Twee van die Engelstalige liedjes hebben we op de video’s voor u weerhouden: “My Sweetheart” en de albumopeningstrack “Daddy” in een live in de studio gezongen versie.

David Donatien, haar levenspartner en papa van haar twee kinderen, is ook altijd te horen op de platen van Yael Naim, maar voor dit sober georkestreerde nieuwe album speelt zij zelf op piano, keyboards, akoestische en elektrische gitaren, basgitaar, guitalele (combinatie van gitaar en ukelele) en marimba.

In de meeste nummers lijkt het wel of de dromerige zangpartijen eerder fluisterend werden ingezongen door Yael Naim. Dat is zo o.a. in de liedjes “How Will I Know”, “Shine”, “Back”, “Familiar”, pianoballad “Watching You”, het fragiele slotnummer “A Bit Of” en in de twee reeds vermelde Franstalige songs. Dit nieuwe album “Nightsongs” van Yael Naim wordt door ons dan ook voornamelijk aanbevolen aan muziekliefhebbers die er van houden om in het schemerduister met een lekker glaasje wijn mijmerend in een zeteltje te genieten van zachtjes gezongen intimistische en dromerige liedjes, die volgens de zangeres trouwens bijna allemaal onder de sterrenhemel werden geschreven.

(valsam)

 

24 september 2020: Les Nuits Botanique, Brussel, BE
7 oktober 2020: Tolhuistuin, Tuinzaal, Amsterdam, NL


 

Artiest info
Website  
 

Label: Tôt Ou Tard
distr.: PIAS

video